A mobilitás többről szól, mint autókról.

Miután megvásároltuk a Boston Dynamics robotikai innovációs vállalatot, azzal a céllal összpontosítottunk a fejlett robotika fejlesztésére, hogy egy sor mobilitási megoldással tehessük tartalmasabbá az emberek életét. Meglátásunk szerint a robotika és a mobilitás egymást kiegészítő területek, amelyek kölcsönösen felgyorsítják egymás fejlesztését.

MobED

Mobil excentrikus droid (MobED).

A mobil excentrikus droid (MobED) egy kisméretű mobilitási platform, amely a Drive & Lift (DnL) modult alkalmazza: egy olyan, excenteres kerék mechanizmust, amely egyetlen egységben tartalmazza a hajtást, a kormányzást és a fékrendszert. A MobED minden egyes kerekénél egy-egy DnL modult alkalmaz, amelyek képesek felemelni és leereszteni a platformot, így az vízszintes maradhat, miközben a MobED egyenetlen terepen halad, vagy alacsony akadályokon – például lépcsőkön vagy fekvőrendőrökön – kel át.
 1. Hyundai's MobED (Mobile Eccentric Droid) is a small mobility platform

  Intelligens kialakítás.

  A MobED innovatív szerkezeti kialakítással rendelkezik. Lapos, négyszögletes padlója négy nagy átmérőjű keréken nyugszik. Ezek mindegyike különálló felfüggesztést kapott, ami ferde, illetve egyenetlen útfelületen is lehetővé teszi a szerkezet optimális elhelyezkedését és stabil mozgását. Ennek a felfüggesztésnek köszönhetően a platform szabadon módosíthatja tengelytávját, illetve kormányszögeit, és ennek köszönhetően bonyolult városi környezetben is fennakadás nélkül juthat előre.

 1. 1
 1. MobED (Mobile Eccentric Droid) is a small mobility platform

  Műszaki adatok.

  A MobED 67 cm hosszú, 60 cm széles és 33 cm magas, tömege 50 kg. A tengelytáv nagy sebességű haladásnál az optimális stabilitás érdekében 65 centiméterre nyújtható, míg ha bonyolult környezetben kell kis sebességű manővereket végrehajtani, 45 centiméterre csökkenthető. A jármű legnagyobb sebessége 30 km/óra, a 2 kWh kapacitású akkumulátor egyszeri feltöltése négy óra üzemidőt tesz lehetővé.

 1. 1
 1. MobED (Mobile Eccentric Droid) navigating an obstacle while transporting stacked champagne glasses

  Stabilizálás.

  Az excenteres mechanizmusra épülő magasságszabályozás a környezethez alkalmazkodva állítja be az egyes kerekek magasságát, ezáltal mindig stabilizálja a karosszériát. A MobED 12 colos, felfújható kerekei hozzájárulnak az ütések és rezgések elnyeléséhez.

 1. 1
 1. two Hyundai MobED (Mobile Eccentric Droids) used with a monitor and a baby carrier

  Változatos felhasználási területek.

  A Hyundai bemutatta a MobED idegenvezető koncepcióját, amely a platformra szerelt kijelzővel vonja magára az emberek – például egy turistalátványosság látogatóinak - figyelmét.

 1. 1

A MoBED mindenki számára hasznos.

Ön mire használná a MoBED-et? A videó néhány kreatív javaslattal szolgál.
Hyundai's MobED (Mobile Eccentric Droid) is a small mobility platform
A MobED platformot azzal a kettős céllal fejlesztettük ki, hogy egyrészt túlléphessünk a jelenleg elérhető, beltéri segítő és kiszolgáló robotok korlátain, másrészt a platform a lehető legteljesebb használati értéket kínálja városi környezetben. Ennek érdekében nagyságrendekkel javítottunk a szerkezet mozgékonyságán. Közben arra is aktívan keressük a választ, hogy a MobED potenciális felhasználói hogyan terjeszthetik ki a technológiához kapcsolódó igényeiket és felhasználási területeiket.

- Dong Jin Hyun - a Hyundai Motor Group robotikai laboratóriumának vezetője -

Intelligens város

Minden kéz a kézben - az intelligens városban.

A Hyundai intelligens városokról alkotott jövőképében helyet kapnak a Plug & Drive megoldások, a városi légi közlekedés (UAM), a speciális céljárművek (PBV), valamint a Hub (ezeket a szolgáltatásokat összekötő, létfontosságú kapcsolódási pont). Az UAM járművek a városok egymástól távoli pontjain elhelyezkedő Hubok között biztosítanak légi közlekedést. Az utasok a Hubban átszállhatnak egy PBV járműre, amely közúton juttatja el őket úti céljukhoz.

Elevate

Elevate – a jármű, ami szó szerint jár.

Az Elevate egy innovatív, rugalmasan használható új elektromos jármű, amelyet néhány egyszerű kérdés hívott életre: Milyen volna egy olyan gépkocsi, ami képes járni? És ami még fontosabb: milyen előnyei volnának? A Hyundai egy lenyűgöző elektromos járművel válaszolta meg ezeket a kérdéseket: egy olyan, moduláris szerkezettel, amely robotlábain jóformán bármilyen terepen képes haladni. A több ízületből felépülő lábak alkalmasak a lépcsők megmászására, vízen átgázolva a felszín fölött tartják a karosszériát, és ha lyuk vagy üreg tátong a jármű előtt, egyszerűen átugorja azt.
 1. Elevate walking car as a four wheeled variant

  Eltérő felépítmények, eltérő feladatokhoz.

  Az Elevate tanulmány egy olyan moduláris elektromos járműplatformra épül, amelyre a feladattól függően eltérő karosszériák rögzíthetők.
 2. Elevate walking car as a Ultimate Mobility Vehicle for disaster assistance.

  Rugalmas mentőjármű.

  Hatékony, gyors, strapabíró szállítójármű katasztrófa-elhárítási feladatkörben - az Elevate maximális mobilitású jármű.
 3. Elevate walking car as a taxi, picking up a person from their home

  Taxi a jövőből.

  Az Elevate egyike a Hyundai számos „utolsó útszakaszra szánt” megoldásának, amelynek ráadásul útra sincs szüksége ahhoz, hogy célba jusson.
  Elevate walking car, navigation a field of boulders
  A robotika hatalmát a Hyundai legújabb elektromos járműtechnológiájával társító Elevate olyan helyekre is képes eljuttatni utasait, ahol korábban még nem járt gépkocsi, és ezáltal új távlatokat nyit a járművek nyújtotta szabadság terén.

  - David Byron - Sundberg-Ferar formatervezési igazgató -